Санкції проти рф не мають зупинятися ні на хвилину: Джонсон закликав тримати курс

Санкції проти рф не мають зупинятися ні на хвилину: Джонсон закликав тримати курс

Укрінформ
Якщо президент рф володимир путін переможе в Україні, жодна країна не почуватиметься в безпеці, тому потрібно збільшувати підтримку України та не припиняти санкції проти росії.

Про це заявив прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон на спільному з Президентом України Володимиром Зеленським брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми повинні тримати курс. Якщо путін переможе, жодна країна не може почуватися в безпеці. Якщо він переможе, це означатиме зелене світло для будь-якого автократа у світі, це буде означати, що все можна змінити силою», - сказав Джонсон.

Очільник уряду Британії також запевнив, що політики його країни і партії обіцяють говорити одним голосом на підтримку України.

«Ми знаємо, що іде зима, що буде складно, що росія буде намагатися використовувати це у своїх цілях. Це стане першим випробуванням, зокрема, для Європи – вистояти проти цього тиску, як Україна стоїть. І я вважаю, що ми пройдемо цю зиму, і наша позиція лише зміцниться, тоді як позиція путіна і його можливості лише зменшуватимуться», - підкреслив він.

Читайте також: Джонсон оголосив про виділення £54 мільйонів військової допомоги Україні

Прем’єр-міністр також висловив переконання, що саме тому потрібно збільшувати підтримку Україні, серед іншого, за допомогою HIMARS, які вже підтвердили свою надзвичайну ефективність в українських руках.

«Ми повинні жодним чином не допустити бодай на хвильку припинення санкцій проти росії. Щодня по всьому світу ми повинні боротися з брехнею путіна, бо це його війна. Саме вона призводить до підвищення вартості продуктів харчування, палива. У цьому причина, а не у санкціях», - наголосив політик.

Читайте також: Саме зараз ми бачимо момент, коли Україна повинна завдати удару росії – Джонсон

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон на День Незалежності України 24 серпня прибув до Києва. Цей візит британського прем’єра до Києва став третім в Україну з початку повномасштабного вторгнення росії та четвертим за цей рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-