Ірландія підтримує право України на вступ до ЄС – прем’єр-міністр країни

Ірландія підтримує право України на вступ до ЄС – прем’єр-міністр країни

Укрінформ
Ірландія підтримуватиме Україну на кожному етапі її просування до Європейського Союзу, заявив прем’єр-міністр країни Мікхол Мартін, виступаючи на саміті Кримської платформи у вівторок.

Про це передає Укрінформ.

«Ірландія підтримує право України на вступ до Європейського Союзу. Ми підтримуватимемо Україну на кожному етапі просування на цьому шляху. Ми залишаємося віддані цій справі», - сказав Мартін.

Він наголосив, що «аморальна війна», яку росія розв’язала проти України, «надихнула світ на підтримку героїчного українського народу».

За словами прем’єр-міністра, москва цинічно маніпулює продовольчим та енергетичним голодом у світі, «але шантаж успіху не матиме».

росія несе цілковиту відповідальність за продовольчу кризу, додав він. «Перетворивши продовольство на зброю, росія висловила презирство до найуразливіших країн у світі. росія – не друг, не союзник бідним. Така негуманність неприйнятна», - наголосив прем’єр-міністр.

Він також підкреслив необхідність повернення контролю України над об’єктами Запорізької АЕС, зауваживши, що росія відповідальна за всі проблеми на тимчасово захоплених територіях.

Читайте також: Необхідно нарощувати санкції проти рф і збільшувати допомогу Україні – президент Естонії

Як повідомляв Укрінформ, Другий саміт Міжнародної Кримської платформи 23 серпня, розпочав роботу в Києві. Участь у ньому беруть 60 країн і міжнародних організацій, серед них близько 40 - на рівні президентів та прем’єр-міністрів.

З міркувань безпеки через постійні обстріли українських міст армією рф саміт проходить в онлайн-форматі, але деякі представники міжнародної спільноти приїхали в Україну.

Фото: Crispil Rodwell, The Sun Dublin

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-