Рада продовжила роботу ТСК з розслідування смерті депутата Полякова

Рада продовжила роботу ТСК з розслідування смерті депутата Полякова

Укрінформ
Верховна Рада заслухала звіт і продовжила роботу Тимчасової слідчої комісії щодо розслідування обставин смерті народного депутата України Антона Полякова на 6 місяців.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Він зазначив, що відповідну постанову 7480 підтримали 310 народних депутатів.

В опублікованому проєкті постанови зазначається, що заслухавши та обговоривши звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування смерті (вбивства) народного депутата України Полякова Антона Едуардовичає, Верховна Рада взяла його до відома.

Також Верховна Рада постановила продовжити роботу ТСК на 6 місяців.

Читайте також: Загибель депутата Полякова: підозр у справі ще нікому не оголошували

Крім того, у висновках ТСК зазначається, що досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом смерті (вбивства) народного депутата України Полякова триває. У ході досудового розслідування призначено значну кількість судових експертиз, які, у зв’язку з військовою агресією рф проти України, на даний час не завершені. Встановлено, що у ході досудового розслідування є необхідність проведення певного обсягу додаткових слідчих та процесуальних дій з метою повного, всебічного та об’єктивного дослідження всіх обставин смерті Полякова та встановлення істини у кримінальному провадженні.

Як повідомлялося, 18 листопада минулого року Верховна Рада утворила Тимчасову слідчу комісію з питань розслідування смерті народного депутата Антона Полякова (депутатська група "Партія "За майбутнє").

Вночі 8 жовтня 2021 року у Дніпровському районі Києва виявили мертвим народного депутата Антона Полякова. Попередньо правоохоронці встановили, що чоловіку стало зле у таксі, його намагалися реанімувати лікарі "швидкої", але констатували смерть.

За цим фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу з приміткою "природна смерть".

Читайте також: У поліції розповіли про розслідування загибелі депутата Полякова

За результатом розтину, смерть народного депутата настала внаслідок гострої коронарної недостатності, гострої ішемічної хвороби серця. Пізніше в МВС заявили, що в організмі депутата виявлено наркотичні речовини.

31 жовтня минулого року народна депутатка Анна Скороход заявила, що її нареченого, депутата Антона Полякова вбили. Вона стверджувала, що бачила на шиї Полякова сліди від удушення, а також заявила, що правоохоронці жодного разу не допитали її й не відвідали її помешкання, де зберігаються особисті речі Полякова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-