В ОП створюють робочу групу з питань імплементації Антикорупційної конвенції ОЕСР

В ОП створюють робочу групу з питань імплементації Антикорупційної конвенції ОЕСР

Фото
Укрінформ
На нараді в Офісі Президента ухвалили створити міжвідомчу робочу групу, яка відповідатиме за координацію дій щодо імплементації в Україні норм Антикорупційної конвенції ОЕСР.

Як передає Укрінформ, про це керівник Офісу Президента Андрій Єрмак повідомив у Телеграмі.

“Підтримав ініціативу щодо доєднання України до робочого органу Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) – Робочої групи щодо боротьби з хабарництвом у міжнародних ділових операціях. Сьогодні в Офісі Президента провели робочу нараду з цього питання”, - розповів Єрмак.

Він наголосив, що Україна продовжує впроваджувати реформи та системні зміни: “Наша держава бореться за своє майбутнє і ми вже думаємо про життя після завершення війни, майбутню відбудову. Довіра до нашої країни є безпрецедентною. Її ознакою є передача нам сучасних озброєнь для захисту від російської агресії. Також Україні був наданий статус кандидата в члени ЄС”.

Єрмак додав, що вступ України до ОЕСР буде ознакою цієї довіри до нашої країни, яку постійно треба зміцнювати.

“Нам важливо забезпечити прозорість та підзвітність процедур і в публічному, і в приватному секторах. Це не лише сприятиме підвищенню авторитету України та її інвестиційної привабливості, а й допоможе у післявоєнній відбудові. Ми прагнемо відбудувати Україну після війни. Для цього нам потрібна динамічна та злагоджена економіка. Боротьба з корупцією та прозорість - це шлях до успіху і довіри інвесторів”, - вважає керівник ОП.

За його словами, для досягнення цих цілей Україні є важливим вступ у робочий орган ОЕСР – робочу групу щодо боротьби з хабарництвом міжнародних ділових операцій.

Єрмак наголосив, що членство в цій групі – “це шлях до вдосконалення українського кримінального, кримінально-процесуального та податкового законодавства, впровадження додаткових запобіжників проти корупції відповідно до світових стандартів”.

Також, за його словами, “це забезпечить максимальну відкритість процесів, які відіграватимуть важливу роль у післявоєнній відбудові нашої держави, підвищення довіри, налагодження оперативної співпраці з представниками іноземних компетентних органів для обміну інформацією щодо актуальних розслідувань, впровадження механізмів, які знизять ризики корупції в повоєнний період, зокрема з боку транснаціональних корпорацій та під час надання міжнародної допомоги”.

Читайте також: ОЕСР створила координаційний офіс для відновлення України

“Зазначу, що керівник антикорупційного відділу Директорату з питань фінансів та підприємництва ОЕСР, керівник секретаріату робочої групи OECP Патрік Мулє високо оцінив рішення України розпочати процес вступу. Він зазначив, що Україна має хороше антикорупційне законодавство, інфраструктуру антикорупційних органів, щоб працювати і показувати результати. За результатами наради було ухвалено рішення щодо створення міжвідомчої робочої групи, яка відповідатиме за координацію дій щодо імплементації в Україні норм Антикорупційної конвенції ОЕСР та інших стандартів, розроблених Робочою групою OECP та її робочого органу – секретаріату”, - підсумував керівник ОП.

Як повідомлялося, Офіс Президента розробив проєкт відновлення критично важливої пошкодженої інфраструктури із загальним бюджетом майже $17,4 мільярда.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-