Кандидатство сприятиме новим реформам та масштабному зближенню з ЄС – Шмигаль

Кандидатство сприятиме новим реформам та масштабному зближенню з ЄС – Шмигаль

Укрінформ
Офіційний статус кандидата на членство в Європейському Союзу сприятиме проведено нових реформ та масштабному зближенню з ЄС в усіх секторах економіки.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль написав у Твіттері, коментуючи рішення Євросоюзу щодо надання Україну статусу кандидата в члени ЄС, передає Укрінформ.

«Історичний день для України та новий етап розбудови нашої європейської держави. Офіційний статус кандидата на членство в ЄС це – нові реформи, масштабне зближення з ЄС в усіх секторах економіки та процес повного входження у єдиний ринок Євросоюзу», - зазначив Шмигаль.

Читайте також: Україна отримала статус кандидата на вступ до Євросоюзу

Він подякував президенту Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн, голові Європейської Ради Шарлю Мішелю, президентці Європейського парламенту Роберті Мацолі та лідерам держав-членів ЄС.

«Ми сповнені сил пройти шлях до членства максимально швидко. Розраховуємо на підтримку наших партнерів з ЄС у досягнені високих критерії членства та відбудові України», - додав глава уряду.

Читайте також: Зеленський привітав рішення про статус кандидата: Майбутнє України – в ЄС

Як повідомлялося, глави держав та урядів Європейського Союзу у четвер ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

17 червня Єврокомісія оприлюднила свій висновок щодо заявок України, Молдови й Грузії на членство в ЄС. Згідно з цим документом, Єврокомісія рекомендувала надати Україні й Молдові статус кандидатів на членство в ЄС, з певним переліком завдань, які необхідно виконати. Для Грузії на цьому етапі рекомендовано лише європейську перспективу, яка сама по собі є визнанням чіткого шляху країни до європейської інтеграції.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-