До МЗС Польщі надійшов фейковий лист від нібито українських колег

До МЗС Польщі надійшов фейковий лист від нібито українських колег

Укрінформ
Урядовий центр безпеки Республіки Польща виявив фейковий лист до Міністерства закордонних справ Польщі, що нібито надійшов від МЗС України.

Про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ.

"В листі йдеться про прохання надати Україні інформацію про всіх чоловіків-українців віком до 60 років, що перебувають у Польщі. Вказане начебто повинно допомогти Збройним силам України мобілізувати їх для участі у війні проти росії", - ідеться у повідомленні.

За інформацією ЦПД, аналіз засвідчив, що ця дезінформація з’явилася ще 3 лютого 2022 року на сайті російського інформагентства "Красная весна". 17 червня цей фейк повторив Телеграм-канал "Джокер днр".

Читайте також: росія розганяє фейк про «справжню» мету візиту європейських лідерів у Київ

"У такий спосіб ворог намагається отримати персональні відомості про українців, що перебувають за кордоном, для подальшого проведення інформаційно-психологічних операцій, покликаних знизити рівень довіри до України загалом", - наголосили у ЦПД.

Там закликали перевіряти підозрілі "документи", що публікуються в соціальних мережах, та користуватися виключно офіційними сайтами українських органів державної влади.

Як повідомляв Укрінформ, російські ЗМІ використовують інтерв'ю міністра закордонних справ росії сергія лаврова телеканалу ВВС для поширення пропаганди.

Фото: Lukas Plewnia / flickr.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-