Шкарлет закликав колег із країн G7 посилювати тиск на росію

Шкарлет закликав колег із країн G7 посилювати тиск на росію

Укрінформ
Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет закликав своїх колег із країн “Великої сімки” продовжувати посилювати тиск на росію, адже Україна протистоїть агресору, щодня виборюючи спільні цінності.

Як передає Укрінформ, про це Шкарлет повідомив у Телеграмі.

“Закликав міністрів освіти та наукових досліджень країн G7 продовжувати посилювати тиск на країну-агресора, адже Україна героїчно протистоїть російській агресії, щодня виборюючи наші спільні цінності”, - заявив Шкарлет під час зустрічі з міністрами науки країн G7.

Він розповів колегам про функціонування української науково-інноваційної системи в умовах російської агресії.

За словами Шкарлета, міністр освіти та наукових досліджень Німеччини Беттіна Старк-Ватцінгер та усі міністри країн “Великої сімки” висловили солідарність з українськими освітянами і науковцями, які, попри надскладну ситуацію в країні, впевнено йдуть на шляху модернізації науки.

У своїх виступах міністри наголосили на підтримці України та українських науковців. Також вони висловили готовність і надалі допомагати українським дітям та їхнім сім'ям, які втратили домівки внаслідок бомбардувань.

Читайте також: Україні потрібна потужна наступальна зброя, без якої війна лише затягуєтьсяПрезидент

За результатами зустрічі Канада створила фонд для підтримки навчання української молоді та працевлаштування науковців. Франція створила фонд фінансової допомоги для наукових досліджень, завдяки якому українські вчені можуть відновити наукову діяльність.

За словами Шкарлета, США виділили на підтримку українських науковців 4 млн доларів. Наразі установи розробляють програми підтримки для всіх, хто постраждав від війни. Велика Британія, зокрема Британська академія наук, готова надавати робочі місця українським науковцям для того, щоб вони мали змогу продовжити свої дослідження.

У заході також взяла участь європейський комісар Марія Габріель, яка запевнила, що Єврокомісія і надалі підтримуватиме Україну.

Міністр освіти та наукових досліджень Німеччини зазначила, що світу важливо, щоб Україна стала ще міцнішою. Всебічна підтримка нових ідей, науки, інновацій прискорить процеси інтеграції до європейського та світового дослідницького простору.

Як повідомляв Укрінформ, 2 червня заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко заявив, що в Україні російські загарбники знищили 20% шкіл і дитсадків. Президент Володимир Зеленський доручив відновити до 1 вересня якнайбільше зруйнованих і пошкоджених шкіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-