Рада закликає виключити росію з ЮНЕСКО

Рада закликає виключити росію з ЮНЕСКО

Укрінформ
Верховна Рада звертається до Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) з вимогою невідкладно розглянути можливість позбавлення росії статусу держави-члена ЮНЕСКО.

Як передає Укрінформ, про це повідомила голова політичної партії «Слуга народу», заступниця керівника однойменної парламентської фракції Олена Шуляк у Телеграмі.

«росія продовжує обстрілювати Україну та руйнувати об’єкти спадщини у більшості регіонів держави. За останніми даними, було пошкоджено або знищено вже понад 250 культурних пам’яток. Це церкви, музеї, пам’ятники, заповідники, будинки культури, театри, бібліотеки та історичні будівлі», - зазначила Шуляк.

За її словами, в ухваленому документі зазначається, що такі дії з боку країни-агресора є абсолютним нігілізмом норм міжнародного гуманітарного права та здорового глузду.

Читайте також: Рада просить РНБО про санкції проти патріарха кирила і ще семи діячів рпц

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок бойових дій під час повномасштабної російсько-української війни в Україні пошкоджено понад 350 пам‘яток культури. За словами міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченко, вартість відновлення пошкоджених пам’яток може сягати мільярдів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-