«Слуги» очікують розслідування через перебування їхнього депутата на захопленій Херсонщині

«Слуги» очікують розслідування через перебування їхнього депутата на захопленій Херсонщині

Укрінформ
Члени політичної партії "Слуга народу" та однойменної парламентської фракції очікують розслідування факту перебування народного депутата Олексія Ковальова на території захопленої росіянами Херсонської області.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявила голова партії, заступниця керівника фракції Олена Шуляк.

"Ми звернулися до правоохоронних органів. Офіційно оголосили в залі парламенту про призупинення його членства у фракції. Зараз наша робота – очікувати результати, а потім правильно на них реагувати… Якщо буде доведено, що він не співпрацював із окупантами, ми будемо тільки щасливі", – сказала Шуляк, уточнивши, що нової інформації від правоохоронців у відповідній справі немає.

Читайте також: «Слуга народу» просить силовиків з’ясувати, про що її депутат спілкується з окупантами на Херсонщині

Вона розповіла, що брала участь у зборі підписів за призупинення членства Ковальова у фракції. За її словами, не всі члени фракції підтримали таке рішення, оскільки немає відповідних доказів та підтвердження від правоохоронців. Однак, на переконання голови партії, рішення щодо призупинення його членства у фракції правильне.

Шуляк розповіла, що Ковальов після 25-26 лютого постійно перебуває на Херсонщині та певним чином спілкується з російськими військовими. "Із ним нічого не відбувається. Розумієте, з одного боку – наших молодих хлопців, лідерів "ЗеМолодіжки" викрадають, а з іншого – народний депутат вільно займається своїми справами, начебто роздає якусь допомогу людям", – пояснила політик.

Читайте також: Депутат зі «Слуги народу» Ковальов купив «4 канал»

Як повідомляв Укрінформ, на початку травня було оголошено про призупинення членства народного депутата Олексія Ковальова у фракції "Слуга народу" у Верховній Раді. Політична партія та фракція "СН" звернулися до генерального прокурора України Ірини Венедиктової, голови Служби безпеки України Івана Баканова щодо порушення справи з метою розслідування обставин його перебування на окупованій частині Херсонської області.

Народний депутат Олексій Ковальов фактично від початку повномасштабного вторгнення перебуває на захопленій частині Херсонської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-