Зеленський закликає Ісландію посилювати санкційний тиск на росію

Зеленський закликає Ісландію посилювати санкційний тиск на росію

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликає Ісландію посилювати санкційний тиск на російську федерацію. 

Відповідний заклик він висловив під час виступу перед ісландським Альтингом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Очевидно, що війна росії проти України – це не просто намагання захопити одну країну та зруйнувати життя в ній. Ні, це посягання на свободу як таку, тому для всіх вільних людей світу важливо, щоб наша країна не залишалася віч-на-віч у протистоянні з росією. Важливо, щоб кожен народ допомагав», - наголосив Зеленський.

Він подякував Ісландії за підтримку України під час війни та закликав не зупинятися.

Читайте також: Зеленський розповів, кого в першу чергу шукають війська рф на захоплених територіях

«Закликаю ваш уряд, ваших дипломатів, ваших людей бути адвокатами посилення тиску на росію. Бути адвокатами свободи по всіх напрямах. Жодної торгівлі з тиранією. У першу чергу, потрібна відмова від російської нафти, нафтових сумішей та нафтопродуктів. Жодних фінансових зв’язків із тиранією. Жодної політичної допомоги тиранії», - підкреслив глава Української держави.

Президент зауважив, що українці вірять у перемогу і роблять усе, щоб вигнати загарбників та звільнити свою землю. Зеленський не спрогнозував, коли це станеться, але повідомив, що вже триває підготовка до відбудови України.

Він запросив Ісландію долучитися до реалізації програми відновлення України, зокрема в частині енергетичної модернізації держави: "Ми в Україні, безперечно, віримо в перемогу та робимо все, щоб вигнати загарбників і звільнити нашу землю та наших людей. Я не можу назвати час, коли це здійсниться, але ми вже готуємося до відбудови нашої країни".

Читайте також: Зеленський обговорив з главами МЗС країн Балтії підтримку України й санкції проти рф

З 24 лютого в Україні триває розв'язана росією повномасштабна війна. США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-