Зеленський закликав Шольца зробити «потужний крок» і приїхати до Києва 9 травня

Зеленський закликав Шольца зробити «потужний крок» і приїхати до Києва 9 травня

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца зробити «потужний політичний крок» та відвідати Київ 9 травня.

Про це Зеленський сказав у п’ятницю, виступаючи перед представниками британського аналітичного центру Chatham House, повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Він (Шольц – ред.) запрошений, запрошення відкрите, воно є вже певний час… Його запрошують приїхати до України, він може зробити цей дуже потужний політичний крок – приїхати сюди 9 травня до Києва. Я не пояснюю значення, я думаю, ви достатньо освічені, щоб зрозуміти чому», - наголосив український лідер.

Щодо Маріуполя Зеленський сказав, що ситуація там рівнозначна «тортурам». За його словами, жодних переговорів з рф бути не може, якщо мирних жителів або військовослужбовців буде вбито, коли їх можна було звільнити.

Читайте також: Байден обговорив із Шольцом подальшу допомогу Україні

«росіяни не вірять, що їх можна притягнути до відповідальності за воєнні злочини, тому що вони мають силу ядерної держави… Йде 72-ий день повномасштабної війни, і ми поки що не бачимо її кінця і не відчуваємо жодної готовності російської сторони до її припинення», - сказав Президент.

Як повідомлялося, у середині квітня федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр мав намір відвідати Київ разом із президентами країн Балтії та Польщі, але, за його словами, дістав сигнал про небажаність такого візиту з боку офіційного Києва.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що ні він, ні його Офіс не отримували офіційного звернення щодо візиту федерального президента Німеччини в Україну.

Читайте також: Німеччина виділяє додатково €125 млн на підтримку України – Шольц

Канцлер і глава МЗС ФРН заявили, що не можуть поїхати до України, доки там не побуває з візитом президент Німеччини.

Зеленський 5 травня поговорив із Штайнмаєром про ситуацію на фронті та в Маріуполі і назвав розмову конструктивною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-