Зеленський назвав бесіду зі Штайнмаєром конструктивною - очікуємо на посилення підтримки

Зеленський назвав бесіду зі Штайнмаєром конструктивною - очікуємо на посилення підтримки

Оновлено
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський поінформував Федерального президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра про ситуацію на фронті та в Маріуполі, подякував за підтримку України та висловив очікування щодо її посилення.

Саму розмову глава держави назвав конструктивною, передає Укрінформ із посиланням на Твітер українського Президента.

«Провів добру, конструктивну, дуже важливу розмову з Федеральним президентом Німеччини паном Штайнмаєром. Подякував за потужну підтримку України. Очікуємо на її посилення. Лідерська позиція Німеччини важлива для протидії агресії рф. Повідомив про ситуацію на фронті, критичний стан справ у Маріуполі», - зазначив Зеленський.

На сайті глави німецької держави в свою чергу повідомляється, що «обидва президенти охарактеризували розмову як «дуже важливу і дуже хорошу». Роздратування з минулого зникли. Обидва президенти погодилися підтримувати тісні контакти». Штайнмаєр висловив солідарність, повагу та підтримку мужній боротьбі українського народу проти російських загарбників.

Фото: bundespraesident.de

Як повідомлялося, раніше керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що у четвер відбулася розмова Президента Володимира Зеленського із Президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром.

У середині квітня Штайнмаєр мав намір відвідати Київ разом із президентами країн Балтії та Польщі, але, за його словами, дістав сигнал про небажаність такого візиту з боку офіційного Києва.

Читайте також: Кулеба каже, що «непросту ситуацію» зі Штайнмаєром спричинили німецькі медіа

Президент Володимир Зеленський заявляв, що ні він, ні його Офіс не отримували офіційного звернення щодо візиту Федерального президента Німеччини в Україну.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-