Дипломати посольства США повертаються до роботи в Україні - Держдеп

Дипломати посольства США повертаються до роботи в Україні - Держдеп

Укрінформ
Дипломати посольства США в Україні вперше від початку повномасштабного вторгення росії прибули у вівторок на українську територію, провівши зустрічі у Львові з представниками українського МЗС.

Про це повідомив речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я можу підтвердити це. Заступник глави місії та члени команди нашого посольства перебували сьогодні у Львові. Вони мали змогу продовжити нашу тісну взаємодію з ключовими українськими партнерами», - зазначив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він уточнив, що у вівторок у Львові відбулися зустрічі американських дипломатів з представниками Міністерства закордонних справ України.

Читайте також: Байден номінував Бріджит Брінк на посаду посла США в Україні

Прайс підкреслив, що це було «першим кроком» для повернення посольства США на територію України. За його словами, надалі відбуватимуться подібні поїздки американських дипломатів до Львова з Польщі, однак кінцева мета офіційного Вашингтона полягає у відновленні роботи американського посольства в Києві.

Як повідомляв Укрінформ, під час візиту до України напередодні державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати поновлять свою дипломатичну присутність в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-