Кулеба – про перемовини з рф: Готовий, якщо це врятує людське життя

Кулеба – про перемовини з рф: Готовий, якщо це врятує людське життя

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба буде вести переговори з росією, якщо це допоможе запобігти принаймні одній різанині, як у Бучі, чи атаці, як у Краматорську.

Про це він заявив в інтервʼю NBC News, передає Укрінформ.

«Дуже важко навіть подумати про те, щоб сідати за стіл переговорів з людьми, які вчиняють чи знаходять виправдання для всіх цих звірств та воєнних злочинів, які завдали такої жахливої шкоди Україні», - сказав він.

Водночас Кулеба зазначив, що якщо є шанс врятувати людське життя чи село, місто від руйнування, він скористається ним.

Читайте також: Кулеба: Україна пропонує справедливу угоду, щоб путін не вирішив перевірити 5 статтю НАТО

«Але я розумію одну річ: якщо я сяду з росіянами за стіл переговорів і це допоможе мені запобігти принаймні одній різанині, як у Бучі, чи ще одній атаці, як у Краматорську, я маю скористатися цією можливістю», - наголосив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від російських загарбників. У звільнених містах та селах зафіксовані масові вбивства росіянами цивільних осіб. Зокрема, у звільненій від загарбників Бучі виявили братську могилу, де поховано майже 300 осіб, по вулицях лежали десятки тіл, деякі з них із зв'язаними руками.

Читайте також: Кулеба закликав науковців дослідити причини, що призвели до російських звірств у Бучі

8 квітня внаслідок ракетного удару по залізничному вокзалу Краматорська 52 людини загинули і 109 поранені. З цього вокзалу щодня проводилася евакуація населення. В момент удару там перебували близько 4 тисяч людей.

Наразі в Донецькій області тривають активні бойові дії вздовж усієї лінії зіткнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-