Україна буде боротися за усі міста, які сьогодні контролює ворог - Зеленський

Україна буде боротися за усі міста, які сьогодні контролює ворог - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявляє, що Україна не погодиться на статус-кво щодо захоплених зараз ворогом територій і буде боротися за усі наші міста, які контролюють наразі росіяни.

Про це він сказав в інтерв'ю індійському ЗМІ Republic Media Network, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У будь-якому випадку ми будемо боротися за всі ці міста. На сьогодні Одеса повністю українська, вона не окупована. Найскладніша ситуація в Маріуполі. Але ми будемо боротися за усі міста, поки не відновимо свою територіальну цілісність... Ми готові сьогодні говорити про те, щоб росіяни відійшли на ті кордони, звідки вони почали своє повномасштабне вторгнення 24 лютого. Статус-кво, який є на сьогодні, ті окуповані міста ми не залишимо російській федерації", - наголосив Президент.

Він нагадав, що найскладніша ситуація сьогодні на півдні і на сході країни. На півдні України, куди зайшли загарбники, ворог вбиває місцеву владу, а люди категорично не хочуть іншу, нав'язану їм росіянами.

"Ми вже втратили багато мерів: їх викрадають, катують, вбивають. А це ті люди, яких обирає народ, а не призначає Президент. Тому і народ так там реагує, захищає свою владу, бо вони її обирали, а російські війська хочуть там поставити своїх", - сказав він.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

За останньою інформацією, станом на 31 березня в російському полоні перебували 24 чиновники органів місцевої влади і державні службовці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-