Законопроєкт, що дозволить заборонити 15 партій, можуть прийняти у першому читанні

Законопроєкт, що дозволить заборонити 15 партій, можуть прийняти у першому читанні

Укрінформ
На поточному тижні засідання Вреховної Ради не проводитиметься.

Про це в ефірі телемарафону єдиних новин сказав перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко, передає кореспондент Укрінформу.

"Через те, що список законопроєктів (для розгляду - ред.) ще формується, на цьому тижні у нас не буде засідання. Буде, швидше за все, в наступні тижні", - сказав Корнієнко.

Говорячи про законопроєкти, які має розглянути парламент, він зауважив, що є блок економічних, військових питань. Багато законопроєктів має бути розглянуто у першому читанні, зокрема й таких, до яких прикута увага суспільства.

Читайте також: Росія створює «інформаційну бульбашку» щодо злочинів у Бучі - ЦПД

"(Законопроєкт) про заборону політичних партій, яка дозволить Мін'юсту швидше і ефективніше виконати рішення Ради національної безпеки та оборони про заборону 15 партій. Також законопроєкт, який стосується військових питань і, звичайно, соціальних", - сказав Корнієнко.

За його словами, депутати "точно прийматимуть" постанову про звернення щодо визнання геноцидом масових убивств цивільних громадян російськими військами. "Там дуже тонкі речі з формулюванням. Дуже мало країн поки називають це геноцидом і тим більше дуже мало парламентів до нас доєдналися", - зауважив Корнієнко, додавши, що юристи уточнюють формулювання.

Читайте також: Стефанчук: Рада зробить усе, щоб проросійських партій в Україні більше не було

Крім того, парламент на наступному засіданні розгляне законопроєкти щодо поточних запитів різних міністерств. "Там є і зміни до трудового законодавства, і медичних закупівель", - сказав перший віцеспікер.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-