«Нові санкції вже в дорозі»: ЄС сприятиме міжнародному розслідуванню звірств росіян під Києвом

«Нові санкції вже в дорозі»: ЄС сприятиме міжнародному розслідуванню звірств росіян під Києвом

Укрінформ
Глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель та президент Європейської ради Шарль Мішель шоковані жорстокими вбивствами, скоєними російськими війська в Київській області, та пообіцяли сприяти розслідуванню цих воєнних злочинів рф в Україні.

Як передає Укрінформ, відповідні заяви вони опублікували у Твіттері.

«Шокований новинами про звірства російських військ. ЄС допомагає Україні в документуванні воєнних злочинів. Всі випадки повинні бути розслідувані, зокрема Міжнародним судом», - написав верховний представник ЄС Боррель.

Президент Євроради також сказав, що «шокований світлинами звірств російської армії у звільненій Києвом Бучі», та запевнив у допомозі Брюсселя Києву у зборі необхідних доказів для покарання росії в міжнародних судах.

«Наступні санкції та підтримка Євросоюзу вже в дорозі. Слава Україні», – додав дипломат.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після масових убивств росіянами мирних громадян у Бучі та інших містах під Києвом закликав країни «Групи семи» негайно запровадити нові руйнівні санкції проти росії.

Як повідомлялося, зокрема, у звільнений від російських загарбників Бучі виявили братську могилу, де поховали майже 300 людей, по вулицях лежать десятки трупів, деякі із них із зав'язаними руками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-