Ізраїль на боці народу України - прем’єр

Ізраїль на боці народу України - прем’єр

Укрінформ
Прем’єр-міністр Ізраїлю Нафталі Бенет заявив, що Ізраїль твердо підтримує Україну. 

Як передає Укрінформ з посиланням на CNN, про це він сказав на спільній пресконференції з держсекретарем США Ентоні Блінкеном в Єрусалимі.

«Що стосується війни в Україні, Ізраїль твердо підтримує народ України й збирається продовжувати наші зусилля, щоб допомогти зменшити страждання та припинити кровопролиття», - сказав Нафталі Бенет.

Він повідомив, що Ізраїль уже направив свої найкращі медичні команди для створення найсучаснішого польового госпіталю на Заході України.

Ізраїльські медики вже пролікували понад 500 пацієнтів.

«У цей момент, саме в цей момент, лікарі та медсестри ризикують своїм життям, щоб врятувати життя тих, хто цього потребує», - сказав прем’єр.

За його словами, ізраїльтяни роблять «все, що в наших силах, коли нас просять надати свій внесок у зусилля, спрямовані на припинення цієї війни. Ми робимо це, зберігаючи тісну координацію зі Сполученими Штатами та нашими європейськими партнерами».

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський вважає, що Ізраїль може зіграти важливу роль у переговорах України з рф для припинення війни - і як посередник, і як країна для перемовин.

20 березня Зеленський у виступі перед Кнесетом Ізраїлю порівняв дії влади росії щодо України з діями нацистів щодо єврейського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-