Клімкін: Версальський саміт ЄС – ще не перемога, але точно шлях до неї

Клімкін: Версальський саміт ЄС – ще не перемога, але точно шлях до неї

Укрінформ
Неформальний саміт лідерів ЄС у Версалі засвідчив, що ніхто в Євросоюзі не піде компроміси і «договорняки» з рф і не віддаватиме Україну у сферу впливу росії.

Як передає Укрінформ, таку думку висловив у Фейсбуці ексміністр закордонних справ Павло Клімкін.

Він зазначив, що саміт ЄС – це ще не перемога, але точно шлях до неї, і закликав припинити розганяти зраду, що Україні не дали статус кандидата.

«Нашу заявку розглядатиме Європейська комісія за прискореною процедурою. Це, звісно, не пару тижнів, але й не пів року, як завжди це буває. Україна є членом Європейської родини – це означає, що ніхто в Євросоюзі не піде компроміси і «договорняки» з рф. Не буде віддавати нас в сферу впливу росії», – написав Клімкін.

Дипломат також привернув увагу до того, що заявку України розглядатимуть окремо від Грузії та Молдови.

«Українці, що готові гинути за свої гідність свободу та майбутнє, заслужили на особливе ставлення до себе. На повагу та довіру», – акцентував ексміністр.

Як повідомлялося, у Версалі (Франція) 10 березня відбувся саміт лідерів ЄС, присвячений, зокрема, зміцненню європейської оборони та зниженню залежності від російських газу, нафти й вугілля. Лідери ЄС об’єдналися навколо підтримки України у війні проти росії, а також визнали європейські прагнення Києва.

Президент Володимир Зеленський 28 лютого підписав заявку на членство України в Європейському Союзі.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення російських військ в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-