Зеленський офіційно не звертався до Путіна щодо переговорів – Арахамія

Зеленський офіційно не звертався до Путіна щодо переговорів – Арахамія

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський не надсилав офіційного запиту до президента РФ Володимира Путіна про прямі переговори.

Про це заявив голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія на брифінгу стосовно воєнного стану, повідомляє Укрінформ.

«По суті, Президент Зеленський не намагався робити якихось контактів для прямого діалогу, крім публічних сигналів. Тобто не було офіційного запиту, який би надсилали до Кремля», - зазначив він.

Арахамія вважає це логічним, тому що зараз зарано для того, щоб переговорні команди мали якісь пункти для обговорення лідерами.

Як повідомлялося, 3 березня відбувся другий раунд переговорів між українською та російською делегаціями.

За словами радника керівника ОП Михайла Подоляка, українська делегація не досягла у переговорах з російською делегацією тих результатів, на які сподівалася. Водночас сторони досягли розуміння про спільне забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мирного цивільного населення, а також для доставки медикаментів та продуктів харчування до місць найзапекліших боїв із можливістю тимчасового припинення вогню на період, коли буде здійснюватися евакуація.

28 лютого українська та російська делегації провели перший раунд переговорів у Білорусі та поїхали до своїх столиць для консультацій щодо подальших рішень. Як зазначав Подоляк, переговори між делегаціями були важкими, але без будь-яких обов'язкових ультиматумів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-