Україна заслуговує на отримання статусу кандидата до ЄС – Дуда

Україна заслуговує на отримання статусу кандидата до ЄС – Дуда

Укрінформ
Україна заслуговує на те, щоб отримати статус кандидата на членство в Європейському Союзі, і Польща з Литвою робитимуть все для цього.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда під час спільної пресконференції з президентами України Володимиром Зеленським та Литви Гітанасом Наусєдою у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Немає місця на створювання зон впливу у сьогоднішньому світі. Україна заслуговує на те, щоб отримати статус держави-кандидата до Європейського Союзу. Разом з Президентом Гітанасом Наусєдою будемо робити все, щоб досягти цієї мети», - сказав політик.

Дуда висловив солідарність і повну підтримку суверенітету України та закликав представників Росії перестати порушувати основні принципи міжнародного права.

Читайте також: ЄС має запропонувати Україні перспективу членства - прем’єр Словенії

Крім того, Президент Польщі засудив рішення Президента Росії Володимира Путіна визнати так звані «ЛНР/ДНР», звинувативши у підриванні територіальної цілісності і суверенітету України.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок та середу в Україні з робочими візитами перебувають президенти Литви і Польщі.

21 лютого президент Росії Володимир Путін підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Угоди між цими квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги. Росія, таким чином, відкрито визнала свою військову присутність на території ОРДЛО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-