Шмигаль очікує, що партнери України негайно відреагують санкціями на дії Росії

Шмигаль очікує, що партнери України негайно відреагують санкціями на дії Росії

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль очікує, що партнери України негайно відреагують санкціями на незаконні дії Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль сказав на зустрічі із Президентом Естонської Республіки Аларом Карісом у Києві, повідомляє Урядовий портал.

Шмигаль подякував за тверду позицію Естонії щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України.

"Голос підтримки наших друзів і партнерів, в тому числі Естонії, сьогодні чутно в усьому світі. Ми очікуємо, що наші партнери негайного відреагують на незаконні дії Росії санкціями, аби зупинити й запобігти наступним крокам агресії", — зазначив Шмигаль.

Читайте також: Президенти Єврокомісії та Євроради зробили спільну заяву через визнання Путіним «Л/ДНР»

Він наголосив, що в цій ситуації політична й економічна підтримка України також дуже важлива. Шмигаль висловив сподівання, що країни Групи семи підтримають рішення про створення Фонду стійкості та відновлення для України.

Прем’єр-міністр також подякував Естонії за надання Україні військово-польового госпіталю, оборонного озброєння та за іншу допомогу для українських військових.

Читайте також: Як зупинити Путіна: президент Польщі анонсував інтенсивні консультації у рамках НАТО та ЄС

Каріс під час зустрічі підкреслив важливість підготовки й запровадження пакету санкцій проти Росії. Він також наголосив, що Естонія поважає європейський вибір українців і буде продовжувати підтримувати надання Україні європейської перспективи.

Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого Президенти України Володимир Зеленський та Естонії Алар Каріс закликали Російську Федерацію припинити дестабілізацію безпекової ситуації, вивести свої збройні сили з тимчасово окупованих територій України та відвести від українського кордону. Каріс перебуває в Україні з робочим візитом.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-