Постійна рада ОБСЄ обговорить визнання Росією ОРДЛО

Постійна рада ОБСЄ обговорить визнання Росією ОРДЛО

Укрінформ
Україна ініціювала термінове засідання Постійної ради ОБСЄ у посиленому форматі для обговорення рішення керівництва РФ щодо визнання "незалежності" створених нею квазіутворень на тимчасово окупованих територіях України.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Термінове засідання скликається у вівторок Польським головуванням в ОБСЄ на запит України. Як заявили у Польському головуванні, "підживлення конфлікту шляхом порушення міжнародного права та угод не повинно залишитися без відповіді".

Засідання Постійної ради ОБСЄ, присвячене порушенню територіальної цілісності України, розпочнеться о 15.00 (за Віднем) і проходитиме у змішаному форматі.

Очікується, що до участі у ньому долучаться представники країн-учасниць Організації. Зокрема, канцлер Австрії Карл Негаммер у вівторок вранці вже анонсував участь у засіданні Постійної ради ОБСЄ глави МЗС Александера Шалленберга.

Як відомо, президент Росії підписав у понеділок укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. В указах Путіним також дано доручення міністерству оборони "забезпечити здійснення збройними силами РФ функцій з підтримки миру на території ДНР та ЛНР".

Читайте також: Боррель збирає глав МЗС Євросоюзу на зустріч щодо України

Чинний голова ОБСЄ глава МЗС Польщі Збігнєв Рау, генсек ОБСЄ Гельґа Шмід, президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Маргарета Седерфельт та генсек ПА ОБСЄ Роберто Монтелла засудили рішення Росії щодо визнання окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), закликавши до його скасування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-