Бербок – про зброю для України: Німецький уряд не може змінити курс на 180°

Бербок – про зброю для України: Німецький уряд не може змінити курс на 180°

Укрінформ
Газогін «Північний потік-2» входить до пакета санкції, які підготовлені західними партнерами на випадок подальшої агресії РФ проти України.

Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок у Мюнхені, де проходить 58-ма безпекова конференція, повідомляє Укрінформ.

«Загроза залишається реальною. Але реальною є також рішучість дати спільну відповідь», – заявила Бербок.

Якщо буде російська атака проти України, будуть серйозні наслідки – політичні, економічні та фінансові, сказала вона.

«Ми рішучі в тому, що стосується кроків і заходів, які ми готуємо в разі російської агресії. Санкції будуть безпрецедентними та узгодженими з усіма нашими партнерами», – пообіцяла глава МЗС ФРН. При цьому вона особливо підкреслила, що «всі опції на столі, в тому числі «Північний потік-2».

Загалом вона наголосила на трьох ключових елементах сьогоднішньої стратегії партнерів: рішучість, солідарність і надійність. У тому, що стосується санкцій, усе це присутнє.

Бербок зауважила, що вісім років тому Заходу не вистачило цих якостей. «Якщо ми згадаємо 2014 рік, коли було вторгнення в Криму, коли сепаратисти чинили безладдя на сході України, солідарності не було. А тепер вона є», – підкреслила міністр.

Вона також запевнила, що партнери не будуть домовлятися через голову України.

Відповідаючи на запитання з аудиторії щодо відмови Берліна допомогти Києву озброєннями, Бербок сказала, що німецький уряд «не може змінити курс на 180°».

Під час обговорення ситуації разом з американським колегою Ентоні Блінкеном вона заявила, що Німеччина та США мають «різну історію, різні ролі та різну відповідальність». «Але наша сила в тому, що ми стоїмо разом, виконуючи при цьому різні ролі», – заявила німецька політик, нагадавши, що ФРН є найбільшим донором для стабілізації економіки України.

Читайте також: Нинішня ситуація в Європі є кризою Росії – Бербок

У Мюнхені 18 лютого розпочала роботу триденна Мюнхенська конференція з безпеки. Бербок уперше бере в ній участь як глава МЗС ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-