Литва переводить частину співробітників посольства з Києва до Львова

Литва переводить частину співробітників посольства з Києва до Львова

Укрінформ
Частина персоналу посольства Литви переїжджає до Львова, при цьому в Києві залишаються дипломати, чия присутність потрібна для виконання основних функцій дипмісії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національне телерадіомовлення LRT з посиланням на радника Президента Литви з зовнішньої політики Асту Скайсгіріте.

«Поки що ситуація дозволяє нашим дипломатам працювати в Києві, вони там працюватимуть. Якщо обставини загостряться настільки, що працювати в Києві буде небезпечно, всі переїдуть до Львова», - сказала Скайсгіріте.

Вона підтвердила, що частина персоналу посольства Литви в Києві переїжджає до Львова. При цьому Скайсгіріте наголосила, що найважливіші функції посольства Литви в Києві продовжуватимуть виконуватись.

Читайте також: У рятувальників немає інформації про пожежу в посольстві РФ у Києві

На початку цього тижня посол Литви Вальдемар Серапінас заявляв, що на тлі можливого російського вторгнення посольство найближчим часом не планує переїжджати з Києва в західну частину України.

Як повідомляв Укрінформ, через зростання загрози воєнних дій з боку РФ Велика Британія прийняла рішення тимчасово перевести частину співробітників посольства та їхніх родичів з Києва до Львова. Інформація про це була оприлюднена на сайті уряду Великої Британії.

У середу МЗС України надіслало ноту всім посольствам та представництвам міжнародних організацій, які акредитовані в Україні, з проханням повідомляти заздалегідь про повне або часткове перенесення дипустанов або переведення дипломатів до Львова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-