Обрання директора НАБУ: Кабмін затвердив склад конкурсної комісії

Обрання директора НАБУ: Кабмін затвердив склад конкурсної комісії

Укрінформ
У вівторок на позачерговому засіданні Кабінет Міністрів затвердив склад комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора Національного антикорупційного бюро.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на Урядовому порталі. 

“Комісія складатиметься з шести осіб, які мають багаторічний досвід у сфері протидії корупції, адвокатури та роботи правоохоронних органів”, - ідеться уповідомленні.

Зокрема, до складу комісії увійшли:

  • Карен Грінавей;
  • Драго Кос;
  • Микола Кучерявенко;
  • Кирило Легких;
  • Повілас Малакаускас;
  • Олексій Савчук.

Затвердження складу комісії з боку уряду відбулося відповідно до частини третьої статті 7 Закону України “Про Національне антикорупційне бюро України”.

Читайте також: Ситник відмовився відповідати, чи залишиться в НАБУ після закінчення строку повноважень

“Проведення відкритого та прозорого конкурсу для обрання нового директора НАБУ є важливою частиною формування ефективної антикорупційної інфраструктури в Україні та незмінним пріоритетом для Кабінету Міністрів”, - наголошують в уряді.

Як повідомляв Укрінформ, Transparency International закликала Кабінет Міністрів затвердити повний склад комісії з обрання директора Національного антикорупційного бюро. 14 лютого відбулося засідання Кабміну, на якому він мав затвердити комісію з обрання директора НАБУ. Ідеться про призначення шести осіб: трьох від Кабміну і трьох — від міжнародних партнерів. Водночас Кабмін на непублічному засіданні замість шести членів комісії затвердив тільки п’ятьох, стверджували у Transparency International. За інформацією ТІ, уряд не включив до складу комісії міжнародного експерта Драго Коса.

16 квітня 2022 року закінчується термін повноважень директора НАБУ Артема Ситника, і комісія має обрати нового керівника відомства. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-