Transparency International закликає уряд призначити всіх членів комісії з обрання директора НАБУ

Transparency International закликає уряд призначити всіх членів комісії з обрання директора НАБУ

Укрінформ
Transparency International закликає Кабінет Міністрів затвердити повний склад комісії з обрання директора Національного антикорупційного бюро.

Про це йдеться у заяві, розміщеній у Фейсбуці організації, передає Укрінформ. 

Як зазначають у ТІ, 14 лютого відбулося засідання Кабміну, на якому він мав затвердити комісію з обрання директора НАБУ. Ідеться про призначення 6 осіб: трьох від Кабміну і трьох — від міжнародних партнерів.

Водночас Кабмін на непублічному засіданні замість шести членів комісії затвердив п’ятьох, стверджують у Transparency International.

За інформацією ТІ, уряд не включив до складу комісії міжнародного експерта Драго Коса.

Читайте також: Ситник відмовився відповідати, чи залишиться в НАБУ після закінчення строку повноважень

“За таких обставин конкурсна комісія не може розпочати свою роботу та вважається неповноважною. Тобто встановлені законодавством строки не виконуються. Будь-які повторні подання кандидатів тільки дадуть зайвий привід оскаржувати процес і результат конкурсу в суді”, - зазначають в організації.

У Transparency International вважають, що такі дії загрожують відбору професійного і доброчесного другого директора НАБУ.

Читайте також: НАЗК виявило порушення в роботі Ситника і НАБУ

"Ми закликаємо Кабмін розглянути питання знову і затвердити комісію в повному складі, разом із кандидатурою міжнародного експерта з питань протидії корупції Драго Коса!" - йдеться у заяві.

Як повідомлялося, 16 квітня 2022 року закінчується термін повноважень директора НАБУ Артема Ситника, і комісія має обрати нового керівника відомства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-