США продовжують вважати високою ймовірність вторгнення Росії в Україну

США продовжують вважати високою ймовірність вторгнення Росії в Україну

Укрінформ
Адміністрація США продовжує розглядати загрозу масштабних військових дій з боку Росії як реальну, враховуючи останні пересування військ РФ біля українського кордону.

Про це заявив на пресбрифінгу речник Держдепартаменту США Нед Прайс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Зараз виглядає більш реальним, ніж будь-коли раніше, що Росія може прийняти рішення піти на військові дії. Враховуючи подальше підтягування до українського кордону нових сил РФ, а також розташування російських військ навколо України, вторгнення, як ми вже говорили, може початися в будь-який момент», - заявив Прайс.

Водночас, за його словами, досі залишається незрозумілим, чи зацікавлена Москва йти дипломатичним шляхом замість застосування сили. Представник Держдепу також наголосив: якщо Росія поставила за мету розділити США із союзниками та партнерами, вона зазнає невдачі.

Читайте також: Блінкен запевнив Кулебу, що наслідки для Росії будуть швидкими й суворими – Держдеп

«У будь-якому разі ми більш об’єднані у протистоянні загрозам та агресії Росії»,- підкреслив Прайс.

Він також зауважив, що США та інші країни активізують спільні зусилля, аби стримати РФ та притягти її до відповідальності в разі агресії. У цьому контексті США прагнуть домогтися деескалації дипломатичними зусиллями та закликають Росію діяти тим самим шляхом.

«Незалежно від того, що станеться далі, ми рішуче підтримуємо суверенітет України, територіальну цілісність України і надалі надаватимемо допомогу народу України», - наголосив Прайс.

Читайте також: В Україну прибули ще два літаки від США з боєприпасами і зарядами для гранатометів

Він додав, що США продовжать тісну координацію з Україною, а також із союзниками та партнерами.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу президент США Джо Байден особисто попередив Володимира Путіна про серйозні наслідки для російської економіки, а також для режиму в Кремлі в разі подальшої агресії. Водночас у Вашингтоні висловили готовність до дипломатичної взаємодії за умови негайної деескалації напруження навколо України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-