Скасування авіарейсів: Кабмін збирається на позачергове засідання

Скасування авіарейсів: Кабмін збирається на позачергове засідання

Укрінформ
Кабінет міністрів України ввечері 13 лютого збереться на засідання щодо ситуації з авіаперевезеннями.

Про це заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив у Фейсбуці.

"Щоб рейси в Україну та з України продовжували здійснюватися, впродовж дня Міністерство інфраструктури підготувало необхідні проєкти урядових рішень, які допоможуть авіакомпаніям у відносинах зі страховиками. О 20.00 годині відбудеться засідання Кабінету Міністрів, очікуємо на їх ухвалення", - йдеться у дописі.

Тимошенко зазначив, що "хоча йдеться про господарські відносини між приватними компаніями, держава підтримає українських авіаперевізників, щоб страхові компанії були впевнені: в Україну можна літати, і ніяких проблем немає".

Читайте також: «Бориспіль» працює у штатному режимі і попереджає про можливі зміни у розкладі

Раніше Тимошенко заявив, що влада шукає рішення для підтримки авіаперевізників, у яких можуть виникати проблеми через страхові компанії щодо польотів у повітряному просторі України.

12 лютого 2022 року найбільші світові страхові компанії повідомили українським авіаперевізникам про те, що протягом 48 годин припиняють страхування літаків для польотів у повітряному просторі України.

Міністерство інфраструктури України раніше заявило, що небо над Україною залишається відкритим, держава працює над попередженням ризиків для авіаперевізників. У міністерстві наголосили, що інформація про закриття повітряного простору України не відповідає дійсності. Закриття авіапростору є суверенним правом України, відповідне рішення не приймалося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-