Посольство США – про морські «навчання»: російська економічна війна проти України триває

Посольство США – про морські «навчання»: російська економічна війна проти України триває

Укрінформ
У посольстві Сполучених Штатів Америки заявили, що під приводом військових навчань Росія обмежує морський суверенітет України.

Як передає Укрінформ, про це посольство повідомило у Твіттері.

«Російська економічна війна проти України триває. Під приводом військових навчань Росія обмежує морський суверенітет України, обмежує свободу судноплавства в Чорному та Азовському морях та перешкоджає морським перевезенням, необхідним для економіки України», – ідеться у повідомленні посольства.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Командування Військово-морських сил ЗСУ заявило, що РФ продовжує свою деструктивну діяльність з дестабілізації безпекової обстановки в Азово-Чорноморському регіоні, перекриваючи значну частину морських районів – практично весь південь Азовського моря та північно-західну частину Чорного моря.

Прибережними попередженнями Росія оголосила обширні райони Азовського та Чорного морів небезпечними для плавання на період з 13 по 19 лютого у зв'язку із проведенням навчань, які передбачають ракетну та артилерійську стрільбу.

Зазначається, що ці дії РФ «є черговою загрозою суверенітету України у її територіальному морі та суверенним правам у виключній морській економічній зоні». Перекриваючи рекомендовані морські шляхи, Російська Федерація практично унеможливила свободу судноплавства у цих районах та можливість суден вільно заходити в морські порти України, особливо в Азовському морі, що беззаперечно є порушенням як духу, так і букви Конвенції ООН з морського права 1982 року.

Читайте також: «Навчання» Росії в Азовському і Чорному морях: Україна очікує на реакцію світу

При цьому паралельно РФ продовжує мілітаризацію Чорноморського регіону, перекидаючи додаткові десантні кораблі з метою тиску на Україну і світ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-