Зеленський обговорив із прем'єркою Литви євроінтеграцію та «Норманді»

Зеленський обговорив із прем'єркою Литви євроінтеграцію та «Норманді»

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський обговорив із Прем'єр-міністром Литви Інгрідою Шимоніте реалізацію стратегічного курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Про це повідомляє пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

Як зазначається, Зеленський ознайомив співрозмовницю з актуальною безпековою ситуацією вздовж кордонів та на тимчасово окупованих територіях, розповів про кроки України, спрямовані на активізацію переговорного процесу в межах нормандського формату та забезпечення його результативності.

"Дуже важливо, що ви приїхали підтримати Україну сьогодні, у час напруженої ситуації на кордонах нашої країни, на кордонах з Європою, на кордонах з Росією, на контактних лініях з тимчасово окупованими територіями нашої держави. Ми вважаємо наші відносини з Литовською Республікою особливими як на рівні президентів, прем’єр-міністрів, держав, так і на рівні народів. Ми це відчуваємо не лише в період ескалації, а протягом усього часу", – наголосив Зеленський.

Він відзначив намір Литви щодо збереження та посилення її дипломатичної місії в Україні, незмінну підтримку з боку Литви руху України до Євросоюзу. Крім того, Президент високо оцінив практичні зусилля Вільнюса щодо визнання європейської перспективи України.

Читайте також: НАТО та країни-члени мають витримати цинічний булінг Кремля - Шимоніте

Він скоординував з Прем’єр-міністром Литви позиції в контексті підготовки до саміту НАТО в Мадриді, що має відбутися в червні.

Як повідомляв Укрінформ, 10 лютого в Києві відбулася зустріч із Шимоніте Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, під час якої було обговорене загострення безпекової ситуації в Європі на тлі нарощування військової присутності Росії уздовж українських кордонів.

11 лютого Шмигаль і Шимоніте відвідають Луганську область.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-