Гармаш вважає, що новий спецпредставник ОБСЄ може вплинути на переговори у ТКГ

Гармаш вважає, що новий спецпредставник ОБСЄ може вплинути на переговори у ТКГ

Укрінформ
Представник Донеччини у делегації України у ТКГ Сергій Гармаш вважає, що новий спецпредставник головуючого в ОБСЄ в Україні, громадянин Фінляндії Мікко Кіннунен може змінити хід переговорів у Тристоронній контактній групі (ТКГ).

Таку точку зору Гармаш висловив у ефірі телеканалу "Україна 24", повідомляє Укрінформ.

"Я вважаю, що може (змінити хід переговорів. - ред.), оскільки мова йде не тільки про зміну спецпредставника ОБСЄ, а й модераторів інших підгруп. Від людей, від суб'єктивного чинника залежить хід переговорів", - сказав він.

Член української делегації зауважив, що нові модератори від ОБСЄ не були в переговорному процесі сім років, як, наприклад, у випадку політичної підгрупи посол П'єр Морель.

"Він міг посилатися на якісь традиції. Нова команда ОБСЄ може посилатися не на традиції, а на мінські документи - у них є така можливість, головне, щоб було бажання і сміливість", - вважає Гармаш.

Читайте також: «Крик ображеного самолюбства»: Гармаш назвав причини, якими бойовики пояснюють закриття КПВВ

Як повідомлялося, наступне засідання ТКГ, яке відбудеться 26 серпня, проведе вже новий спецпредставник головуючого в ОБСЄ в Україні, громадянин Фінляндії Мікко Кіннунен.

Раніше відбулася планова ротація двох координаторів СММ ОБСЄ у ТКГ, пост координатора в політичній підгрупі ТКГ замість П'єра Мореля зайняла французький дипломат, посол Франції у Росії з 2017 по 2019 рік Сільві-Аньєс Берман, а у гуманітарній підгрупі Тоні Фріша змінила фінська модератор Шарлотта Реландер.

Читайте також: Наступне засідання ТКГ 26 серпня проведе новий спецпредставник ОБСЄ в Україні - Гармаш

Російська сторона 6 липня зірвала засідання політичної робочої групи ТКГ, запросивши Маю Пирогову, яка засуджена в Україні за тероризм і не входить у групу. Після цього члени підгрупи ТКГ Сергій Гармаш і Денис Казанський залишили засідання. Це була провокація Росії через дебют нового модератора від ОБСЄ Сільві Берман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-