Зупинка Nord Stream 2 чи гарантії безпеки: про що Зеленський говоритиме з Меркель

Зупинка Nord Stream 2 чи гарантії безпеки: про що Зеленський говоритиме з Меркель

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський йтиме на зустріч із Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель підготовленим щодо шкоди від "Північного потоку - 2", про економічні компенсації для України не йтиметься.

Глава держави намагатиметься зупинити проєкт, - якщо цього не вдасться, мова може бути про безпекові гарантії, розповів прессекретар Президента Сергій Никифоров на брифінгу в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Він (Зеленський - ред.) їде на цю зустріч (з Меркель - ред.) підготовленим про шкоду проєкту "Північний потік-2" як для України, так і для Європи. Він (Зеленський - ред.) не втомлюється говорити, що шкода ця буде не тільки економічна, а й безпекова, що багато країн потрапить у залежність від російського газу", - зазначив речник глави держави.

Він підкреслив, що позиція Президента полягає в тому, що "Північний потік-2" - це вже давно не економічне, а безпекове питання, тому про жодні "економічні компенсації" не йтиметься.

Читайте також: Зеленський і Меркель зустрінуться у Берліні за вечерею

"Президент Володимир Зеленський намагатиметься зупинити будівництво "Північного потоку - 2". Якщо ж не вдасться це зробити, то компенсації, знову ж таки, не говоримо про компенсації, говоримо про певні гарантії, безпекові гарантії, найімовірніше, якщо йтиметься про них, то ці гарантії стосуватимуться повернення тим чи іншим чином тимчасово окупованих територій", - сказав Никифоров.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у понеділок перебуває з робочим візитом у Берліні.

Читайте також: У Берліні відбулася зустріч Зеленського та Штайнмаєра

11 липня Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром землі Північний Рейн-Вестфалія, головою Християнсько-демократичного союзу Арміном Лашетом, а 12 липня - з Федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Увечері запланована зустріч Зеленського з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-