Чубаров назвав претензії до закону про корінні народи «імпульсом із Москви»

Чубаров назвав претензії до закону про корінні народи «імпульсом із Москви»

Укрінформ
Закон "Про корінні народи України", який готується до прийняття, передбачає захист прав спільнот, які цього потребують, а не обмеження прав інших народів.

Про це під час експертного обговорення законопроєкту в Укрінформі сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу Ренат Чубаров, коментуючи заяву Держдуми РФ, повідомляє кореспондент агентства.

"Закон про корінні народи України спрямований на захист прав тих спільнот, які цього потребують. Це не є закон, спрямований на обмеження чиїхось прав", - наголосив очільник Меджлісу.

Читайте також: Закон про корінні народи дозволить кримським татарам зберегти історичну спадщину - Умєров

Перед цим він зацитував заяву палати російського парламенту, в якій йшлося про те, що український Закон про корінні народи начебто виключає з числа таких російський та інші народи. Такий "імпульс, наданий з Москви", за словами Чубарова, підхопили і деякі українські депутати.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 18 травня вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроєкт про корінні народи України. У законопроєкті визначається, що "корінний народ України – автохтонна етнічна спільнота, яка сформувалася на території України, є носієм самобутньої мови і культури, має традиційні, соціальні, культурні або представницькі органи, самоусвідомлює себе корінним народом України, становить етнічну меншість у складі її населення і не має власного державного утворення за межами України. Корінними народами України, які сформувались на території Кримського півострова, є кримські татари, караїми, кримчаки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-