У «Слузі народу» анонсували сім додаткових законопроєктів про олігархів

У «Слузі народу» анонсували сім додаткових законопроєктів про олігархів

Укрінформ
У розвиток президентського закону про деолігархізацію буде ще запропоновано щонайменше 7 додаткових законопроєктів, які врегулюють сплату податків великим бізнесом.

Як передає Укрінформ, про це заявила заступник голови Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук, коментуючи президентський законопроєкт про деолігархізацію, повідомляє пресслужба "Слуги народу".

«Це антимонопольне законодавство, зміни до закону про політичні партії, вочевидь, буде пакет законів великий. Є рішення, що готуються у процесі. Це нормально», – сказала Кравчук.

За її словами, наразі в Україні недостатнє законодавче поле, яке регулює діяльність олігархів. Тому й необхідно ухвалити законопроєкт про деолігархізацію. Крім нього, зазначила Кравчук, буде ще запропоновано щонайменше 7 додаткових законопроєктів.

Читайте також: «Є перша ластівка, далі буде»: Данілов анонсував низку законів проти олігархів

«Є багата людина, яка в 90-х роках приватизувала якесь підприємство, стала монополістом, купила великі телевізійні канали і намагається обирати до Верховної Ради і Кабінету Міністрів тих людей, які їй зручні. 5 років були одні, змінилася влада – прийшли інші. І тепер прийшли ми – абсолютно нові люди, які ніколи не були у владі та ніколи не були пов’язані з політикою, і вирішили кинути виклик системі», – відзначила парламентарій.

Як повідомляв Укрінформ, 2 червня Президент Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради законопроєкт про деолігархізацію ("Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті олігархів") №5599.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроєкту, передбачається внести зміни, зокрема, до законів України "Про Раду національної безпеки і оборони України", "Про Кабінет Міністрів України", "Про центральні органи виконавчої влади", "Про Національне антикорупційне бюро України", "Про запобігання корупції", "Про прокуратуру", "Про приватизацію державного і комунального майна", "Про політичні партії в Україні" з метою створення Реєстру осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів), визначення порядку включення осіб до Реєстру та наслідків такого включення, запровадження декларування публічними службовцями контактів з особами, включеними до зазначеного Реєстру.

Як зазначають в Офісі Президента, документ матиме обмежений термін дії - 10 років - і має стати першим кроком до ліквідації олігархічної системи в Україні. На його основі будуть розроблені антитрастові закони, закон про лобізм та інші нормативно-правові акти, що переформатують економічні й суспільні відносини в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-