Російськомовний телеканал з базою в Україні захистив би Європу від пропаганди — Резніков

Російськомовний телеканал з базою в Україні захистив би Європу від пропаганди — Резніков

Укрінформ
Інструментом захисту Європи від пропаганди може стати створення загальноєвропейського російськомовного телеканалу з базою в Україні.

Таке переконання у четвер під час онлайн-виступу на круглому столі під егідою Центру Європейської Політики (EPC) висловив віцепрем’єр-міністр – міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, передає кореспондент Укрінформу.

"Інструментом захисту Європи від пропаганди та дезінформації міг би стати загальноєвропейський російськомовний телеканал. І його базу можна було б створити саме в Україні. Ми маємо фахівців, досвід, розуміння, з ким ми маємо справу, і немає мовного бар'єра", - сказав він.

Читайте також: Резніков назвав «гарячі» питання, які треба вирішити в рамках «Мінська»

Резніков додав, що Україна посилює формат підтримки мовлення на окупованих Росією територіях і прилеглих до них районах.

"Адже спочатку на ці території через пропагандистські медіа контрабандою занесли ворожу ідеологію, а тільки потім прийшли солдати й танки. Це той досвід, яким ми можемо ділитися", - зазначив віцепрем'єр.

Він додав, що Україна застосовує широкий спектр рішень, щоб зберегти зв'язок з громадянами на тимчасово окупованих територіях.

"Вже розроблено і внесено до парламенту проєкт закону про статус корінних народів. Це дуже важливо для кримських татар. Він обговорювався 30 років. Паралельно ми готуємо стратегію розвитку кримськотатарської мови на 10 років. Зараз ця мова у критичному стані", - сказав Резніков.

Віцепрем’єр додав, що Україна послідовно спрощує умови вступу до українських університетів для дітей з окупованих територій і, попри блокування Росією пунктів перетину, все більше дітей приїздить за освітою.

Читайте також: Щороку кількість абітурієнтів з тимчасово окупованих територій зростає — Шкарлет

Також Резніков звернув увагу, що Україна максимально спрощує доступ до сервісів і державних послуг людей з тимчасово окупованих територій, переводимо їх в онлайн, щоб тримати контакт, навіть при заблокованому кордоні.

Як повідомлялося, 31 березня відбулася презентація Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики.

Керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Любов Цибульська 20 травня, під час круглого столу на тему: «Протидія фейкам в Україні як складова інформаційної безпеки держави», сказала, що Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки боротиметься із фейками шляхом підвищення обізнаності громадськості про те, що є дезінформацією та як її відрізняти від правди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-