Арахамія - про можливу зміну очільника МОЗ: Вже є кілька кандидатур

Арахамія - про можливу зміну очільника МОЗ: Вже є кілька кандидатур

Укрінформ
Фракція "Слуга народу" на засіданні в десятих числах травня обговорить питання ймовірної відставки міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це журналістам у четвер сказав голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія.

"Ми ще не обговорювали, але в нас буде обговорення цього питання на фракції десь в десятих числах травня", - сказав Арахамія у відповідь на запитання, чи обговорювала фракція ймовірну відставку Степанова.

Він також зазначив, що станом на зараз не планується позачергове засідання для розгляду питання відставки Степанова, за скликання якого зібрала підписи фракція "Голос".

"Я думаю, що раніше ніж 15 травня жодних постанов не буде взагалі в парламенті", - додав Арахамія.

Депутат зауважив, що він особисто до кандидатури Степанова ставився позитивно, але "враховуючи серію провальних обіцянок стосовно плану вакцинації, я вважаю, що мають бути якісь рішення".

"Можливо, це буде просто попередження. Я не знаю, наскільки фатальним воно має бути, але я точно вважаю, що просто так переносити раз, два, три, чотири (вакцинацію - ред.) і не мати за це жодної відповідальності політичної... Бо міністр це політична фігура, це не менеджер... має нести політичну відповідальність", - сказав Арахамія.

Читайте також: У травні Рада може повернутися до питання про відставку Степанова

Водночас, він підтвердив, що на посаду міністра охорони здоров'я можуть розглянути кандидатуру головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

"Є кандидатура Ляшка, вона взагалі була на радарі. Деякі ще кандидатури... Я не можу вам казати, тому що якщо я вам зараз скажу, буде як завжди - два тижні будуть перемивати кістки бідним цим кандидатам, які може навіть не будуть кандидатами врешті-решт, але їм вже настільки перемиють кістки, що в них вже зникне бажання взагалі працювати в державній системі", - зазначив Арахамія.

На запитання, чи обговорюється на Банковій відставка Степанова, Арахамія відповів: "Зараз не обговорюється".

Крім того, очільник фракції "СН" анонсував ще декілька кадрових перепризначень в уряді.

"Я маю на увазі, що хтось буде звільнений, а хтось буде працевлаштований", - додав він.

Читайте також: Дедалі більше «слуг» готові підтримати відставку Степанова - Кравчук

Арахамія уточнив, що таких перепризначень може бути два.

Як повідомлялося, раніше деякі ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли про ймовірність відставки міністра Степанова.

Як повідомлялося, 28 квітня фракція "Голос" у Верховній Раді повідомила, що зібрала необхідних 150 підписів для проведення позачергового засідання парламенту для розгляду питання про відставку Максима Степанова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-