Росія має утримуватися від агресії та ескалації проти України – Держдеп США

Росія має утримуватися від агресії та ескалації проти України – Держдеп США

Укрінформ
Адміністрація Сполучених Штатів зберігає чітку позицію щодо недопустимості агресії з боку Росії, а також інших дій, спрямованих проти України.

Про це заявила в п’ятницю під час телефонного брифінгу заступниця речника Держдепартаменту США Джаліна Портер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми чітко заявили під час наших контактів з Росією та їхнім урядом, що вони повинні утримуватися від своєї агресії та дій, спрямованих на ескалацію, і вони мають негайно припинити всю свою агресивну активність в Україні та навколо неї»,- наголосила представниця американського відомства.

Читайте також: США стежитимуть за відведенням військ РФ від українського кордону – Держдеп

Вона підкреслила, що це стосується в тому числі й останнього стягування військ в окупованому Криму, а також уздовж кордону України.

«Безумовно, США підтверджують свою підтримку суверенітету України, а також її територіальній цілісності, включно з її територіальними водами»,- підкреслила Портер.

Читайте також: США і надалі підтримуватимуть Україну летальним озброєнням – Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, американська сторона зберігає послідовну позицію щодо підтримки України на тлі збройної агресії з боку РФ. Про це Сполучені Штати наголошували неодноразово на різних рівнях, у тому числі глави Білого дому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-