Посол Франції — про деолігархізацію: За останні тижні з’явилося відчуття позитивного імпульсу

Посол Франції — про деолігархізацію: За останні тижні з’явилося відчуття позитивного імпульсу

Укрінформ
Франція і партнери по G7 підтримують намір Президента Володимира Зеленського провести деолігархізацію в Україні і очікують на конкретні результати на цьому шляху.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

Він зазначив, що разом з партнерами по G7 уважно стежить за тими заходами, яких останнім часом вживає українське керівництво для подолання корупції і впливу олігархів.

«Ми підтримуємо необхідність деолігархізації в Україні, яка має відбуватися, зокрема, у формі антимонопольних заходів в українській економіці. Насправді за останні тижні у нас з’явилося відчуття позитивного імпульсу, якого надає своїй країні Президент Зеленський. Тепер треба подивитися на конкретні результати, яких буде досягнуто на цьому шляху», - сказав де Понсен.

Читайте також: Перспектива проведення «Норманді» є, однак передумови ще не виконані - посол Франції

У цьому контексті як приклад він навів законопроєкт про реформування Служби безпеки України.

«Як відомо, він був ухвалений у першому читанні, але все ще не розглядався у другому читанні», - нагадав дипломат.

Читайте також: Посол Франції: Ми постійно нагадуємо Росії, що вона - учасниця «Мінська», а не посередник

Посол Франції зауважив, що цей закон дуже важливий, зокрема, через одне з ключових питань, яке стосується компетенції СБУ щодо розслідування економічних злочинів.

«На наш погляд, зміна нинішнього стану речей є необхідною і вже почалася, зокрема, нещодавнім створенням Бюро економічної безпеки. Таким чином, ми відзначаємо певні позитивні сигнали і позитивні зрушення. Втім, як каже французьке прислів’я, «одна ластівка не робить весни»: потрібна належна кількість конкретних заходів і рішень, які призведуть до результату», - резюмував де Понсен.

Читайте також: Питання ПДЧ для України абсолютно легітимне, потрібен консенсус НАТО - посол Франції

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 15 квітня запропонував Раді національної безпеки та оборони, Офісу глави держави та Антимонопольному комітету розробити законопроєкт про статус олігархів. Глава держави при цьому запевнив, що влада підтримує бізнес в Україні, але підкреслив, що вплив олігархів на країну, на її вибір, на економіку, на закони України, на Верховну Раду є неприпустимим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-