Адміністрація Байдена демонструє прихильність до України - Квін

Адміністрація Байдена демонструє прихильність до України - Квін

Укрінформ
Тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін запевнила, що Сполучені Штати Америки повністю підтримують Україну у протистоянні з Росією й хочуть допомогти у досягненні миру на Сході.

Як передає Укрінформ, про це вона розповіла в інтерв’ю Фактам ICTV.

"Проблема з мирним процесом на сході України – це Росія. Який би не був формат – нормандський чи мінський, без чесної та конструктивної позиції РФ не буде прогресу", - сказала Квін.

Вона підкреслила, що адміністрація Джо Байдена демонструє прихильність до України. Це можна було простежити під час першої телефонної розмови між Байденом та Володимиром Зеленським.

Читайте також: На Банковій розповіли, у чому Байден запевнив Зеленського

"Ми дуже раді, що відбувся перший діалог між президентами. Пройшов він у теплій та дружній атмосфері. Лідери досить довго розмовляли, а це означає, що адміністрація Байдена демонструє прихильність до України", - зазначила Квін.

Щодо можливого посередництва США у конфлікті між Україною та Росією Крістіна Квін заявила, що США підтримують територіальну цілісність та суверенітет України. Однак за її словами, потрібно ще багато працювати, щоб запанував мир.

Читайте також: Зеленський - про розмову з Байденом: Стоїмо пліч-о-пліч, коли йдеться про збереження демократій

Також Квін наголосила, що після Революції гідності США особливо підтримують жагу України до демократії та свободи. З того часу вони надали $4,5 млрд фінансової допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація президента Джо Байдена планує виділити $715 мільярдів на потреби Міністерства оборони США в 2022 фінансовому році, що є потужним сигналом стосовно намірів Вашингтона щодо стримування Китаю і Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-