Посол Британії відзначила готовність України боротися зі змінами клімату

Посол Британії відзначила готовність України боротися зі змінами клімату

Укрінформ
Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс відзначила готовність України визначити свої зобов’язання по боротьбі зі змінами клімату.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це вона заявила в ході організованої посольством Британії “Дискусії з послами: декарбонізація, СОР26, “зелена” економіка”.

“Мені дуже приємно бачити, що Україна вже на шляху до того, щоб визначити кліматичні зобов’язання, які їй потрібно взяти на себе, включаючи національний внесок, який буде відповідати умовам Європейського зеленого курсу, а також нещодавнє зобов’язання досягти нульового рівня (викидів - ред.) до 2060 року”, - сказала Сіммонс.

Читайте також: Найбільше жителів Землі турбує зміна клімату — ЮНЕСКО

Вона відкреслила, що для впровадження зеленого курсу потрібна співпраця парламенту, місцевої влади, бізнесу, ЗМІ та громадськості.

“Хоча світ справедливо зосереджує свої зусилля на боротьбі з пандемією, ми не можемо забути, що зміна клімату є найбільшою загрозою, з якою стикається людство в довгостроковій перспективі”, - додала посол.

Читайте також: МВФ запустив новий інструмент для відстеження змін клімату

Європейський зелений курс - дорожня карта заходів щодо перетворення Європи на перший у світі кліматично нейтральний континент до 2050 року. Він був представлений в Європарламенті 11 грудня 2019 року.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 16 березня під час наради з обговорення підготовки другого Національно-визначеного внеску України до Паризької угоди наголосив, що затвердження внеску стане кроком, що наблизить Україну до Європейського зеленого курсу та до виконання положень Угоди про асоціацію з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-