МВФ запустив новий інструмент для відстеження змін клімату

МВФ запустив новий інструмент для відстеження змін клімату

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд запустив новий інструмент – Панель індикаторів зміни клімату, що має надати більше даних для аналізу макроекономічної та фінансової політики з метою реагування на глобальні кліматичні виклики.

Про це у МВФ заявили в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Панель індикаторів – це єдина платформа, яка об’єднує експериментальні показники зміни клімату та дає змогу проводити порівняння між країнами», - пояснили у Фонді.

Панель індикаторів охоплює дані щодо викидів парникових газів від економічної діяльності, торгівлі екологічними товарами, фінансування «зелених» проєктів, політики урядів щодо зменшення впливу кліматичних змін, а також фізичних ризиків та ризиків перехідного періоду. Це зумовлено потребою МВФ у нагляді, моніторингу, розробці економічної політики, а також проведенні досліджень.

Читайте також: До кінця століття літо на Землі триватиме пів року - вчені

«Щоби розробити правильні заходи для боротьби зі змінами клімату, урядам потрібні достовірні дані для порівняння. Нова панель індикаторів МВФ допоможе заповнити ці прогалини», - зауважила в цьому зв’язку директор-розпорядник Фонду Крісталіна Георгієва.

Новий інструмент розроблений МВФ у взаємодії з Групою Світового банку, ООН, Європейською комісією, Євростатом та іншими міжнародними інституціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-