Запрошення відвідати Катар Зеленський мав з травня 2020 року – Жовква

Запрошення відвідати Катар Зеленський мав з травня 2020 року – Жовква

Ексклюзив
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський отримав запрошення здійснити візит до Держави Катар у травні минулого року, робота щодо нього активізувалася наприкінці лютого.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква у коментарі Укрінформу.

"Запрошення здійснити візит до Дохи ми отримали ще у травні минулого року, під час телефонної бесіди лідерів двох країн. Однак через загострення пандемії довелося відтермінувати переговори", - зазначив він.

Водночас Жовква пояснив, що робота над здійсненням офіційного візиту Президента активізувалася наприкінці лютого цього року. За його словами, у Досі, як і під час візиту до ОАЕ, працювала група українських міністрів та посадовців, які підготували "фундамент" переговорного процесу між лідерами держав.

"Держава Катар – один з ключових партнерів України у регіоні Затоки. Маємо амбітні плани щодо двосторонньої співпраці у широкому полі питань: розвиток торговельно-економічних відносин, енергетика, військово-технічне співробітництво, інвестиції та банківська сфера", - підкреслив заступник очільника ОП.

Жовква наголосив, що візит до Катару став уже другою поїздкою Президента у регіон Затоки з початку року, і це є підтвердженням того, яка увага приділяється Близькому Сходу у зовнішній політиці України.

Читайте також: Україна готова повністю забезпечити продовольчу безпеку Катару – Жовква

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський з дружиною 5 квітня перебував з офіційним візитом у Державі Катар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-