РНБО може запровадити всеукраїнський локдаун – Данілов

РНБО може запровадити всеукраїнський локдаун – Данілов

Укрінформ
Рада національної безпеки і оборони найближчим часом може провести окреме засідання щодо ситуації в країні з розповсюдженням COVID-19, і у разі погіршення в країні можуть запровадити загальнонаціональний локдаун.

Як передає Укрінформ, про це Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив в інтерв'ю BBC News.

«У березні минулого року ми розглядали це питання на РНБО. Думаю, найближчим часом буде проведене окреме засідання РНБО з цього приводу. Це стосується не лише коронавірусу, адже ланцюгом іде економіка та багато інших речей»", - зазначив Данілов.

На питання, чи можуть на РНБО обговорювати всеукраїнський локдаун, він відповів: "Буде залежати від поведінки людей. Ми наполягаємо, що кожна громада, відповідно до закону, має самостійно ухвалювати рішення, чи треба їй закриватися, чи вводити інші обмеження".

Читайте також: Кличко сказав, коли у Києві можуть ввести локдаун і зупинити транспорт

Він також відзначив, що коли повністю закриваються області - це вже винятковий випадок. «Якщо розвиток подій буде йти не по оптимістичному сценарію, то я не виключаю, що може бути закрита вся країна", - наголосив секретар РНБО.

Данілов також прокоментував інформацію про смерть військової на Одещини через дві доби після вакцинації та зазначив: "У нас без остаточних висновків починають роздумухувати ситуацію, що дуже шкодить вакцинації".

Читайте також: Київ йде на локдаун передусім, щоб захистити молодь і дітей

"Кожного дня в країні, на жаль, помирає дві тисячі осіб. Від чого померла ця жінка - буде відомо, коли відбудуться всі потрібні медичні процедури. Якщо це буде пов'язано з вакцинацією - це одна ситуація. Якщо результаті інші - то інша", - додав він.

За словами Секретаря РНБО "є багато "вкидів" інформації про шкідливість вакцинації".

Ці "вкиди" - наслідок "дипломатичної війни": "Одна країна просуває певну вакцину і каже, що вона найкраща".

"Це треба просто пережити - ще два-три місяці не лише Україна, але й весь світ буде знаходитися у такій колотнечі, коли казатимуть, що ця вакцина стовідсотково якісна, ця - на 80%, а ця - на 70%. Це війна всього фармацевтичного ринку", - вважає секретар РНБО.

Данілов запевнив, що влада робитиме все, щоб вакцинація відбулася 100% по всій країні.

Як повідомляв Укрінформ, 23 березня о 17:20 в смт. Чорноморське Лиманського району Одеської області зафіксовано смерть військовослужбовиці. За інформацією Командування медичних сил ЗСУ, 21 березня жінка отримала щеплення проти COVID-19. Протипоказань до введення вакцини, а саме алергії до будь-якого з компонентів препарату, у жінки не було. У той же день з того ж флакону вакцини було щеплено ще 9 осіб. Несприятливих подій після імунізації в інших пацієнтів не зареєстровано.

Зі слів начальника медичної служби військової частини, де військовослужбовиця проходила службу, станом на ранок 23 березня скарг на здоров’я жінка не висловлювала.

24 березня в МОЗ повідомили, що за висновками судмедекспертизи причина смерті військовослужбовиці, яка померла у вівторок в Одеській області, – гостра серцево-судинна недостатність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-