Довибори у Раду: ЦВК скасувала реєстрацію Марчевського і Звіробій

Довибори у Раду: ЦВК скасувала реєстрацію Марчевського і Звіробій

Укрінформ
ЦВК скасувала реєстрацію кандидатами у народні депутати на проміжних виборах до парламенту Артема Марчевського в одномандатному виборчому окрузі №50 (Донецька область) та Марусі Звіробій-Біленької в ОВО №87 (Івано-Франківська область).

Відповідні рішення ухвалено на засіданні ЦВК, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зауважив заступник голови ЦВК Сергій Дубовик, 15 березня Марчевський, який раніше був зареєстрований кандидатом у народні депутати на поміжних виборах до ВР в 50-му окрузі від партії "Опозиційна платформа - За життя", подав до комісії заяву про відмову від балотування.

Також, за словами члена ЦВК Андрія Гевка, заяву щодо відмови від участі у виборах подала Звіробій-Біленька, яка була кандидатом у народні депутати від партії "Європейська солідарність" в 87-му окрузі.

ЦВК задовольнила подані заяви та скасувала реєстрацію кандидатами у народні депутати Марчевського та Звіробій-Біленької.

Читайте також: ЦВК завершила реєстрацію на довибори в Раду, загалом - 34 кандидати

Відповідні зміни також мають бути внесені до виборчих бюлетенів.

Як повідомлялося, раніше генеральний продюсер заблокованого в Україні телеканалу "112 Україна" Артем Марчевський, який балотувався від партії "Опозиційна платформа - За життя" на довиборах до Верховної Ради, зняв свою кандидатуру. За його словами, причиною такого рішення стало підтвердження COVID-19 у його батьків, який "протікає в дуже важкій формі".

Кандидатка від партії "Європейська солідарність" Маруся Звіробій зняла свою кандидатуру на довиборах у Верховну Раду, та заявила, що підтримує кандидата від ВО "Свобода" Руслана Кошулинського.

Довибори до парламенту в окрузі № 50 відбудуться 28 березня 2021 року. Їх проводять через те, що Руслан Требушкін склав депутатський мандат після обрання його мером Покровська Донецької області.

ЦВК призначила на цю ж дату проміжні вибори народного депутата у 87-му окрузі (Івано-Франківська область). Там мером Надвірної вже вчетверте обрали Зіновія Андрійовича, якого у 2019 році також було обрано депутатом Верховної Ради від партії «Слуга народу». Він так само подав заяву про складання депутатських повноважень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-