Запит суспільства на деолігархізацію дуже високий - політолог

Запит суспільства на деолігархізацію дуже високий - політолог

Укрінформ
Потреба в деолігархізації України виникла давно, і запит суспільства на неї дуже високий.

Про це сказав політолог Володимир Фесенко в ефірі телеканалу "Дом", передає Укрінформ.

Експерт зауважив, що в Україні ця потреба виникла ще до дій і заяв США, які запровадили санкції щодо бізнесмена Ігоря Коломойського.

"Так, США ввели санкції, причому дуже обмежені — лише заборона на в'їзд до США для Ігоря Коломойського. Зауважу, що розслідування щодо колишнього менеджменту ПриватБанку, близького до Коломойського, в Україні розпочалося ще до цих санкцій. Санкції проти Медведчука ухвалили в Україні, хоча в США проти Медведчука ніяких дій не здійснювали", — сказав Фесенко.

Водночас, на його думку, не варто очікувати масштабної та гучної війни проти всіх олігархів. Імовірніше, йтиметься про послідовне, поступове їх витіснення з політики й інформаційного простору.

"Це не відбудеться одномоментно. Крім того, це не відбудеться за один рік. Можливо, навіть не за один виборчий цикл. Але запит на це є. До цього схильний і Президент Зеленський, і значна частина суспільства. Тому будемо рухатися, вже рухаємося в цьому напрямі", — сказав політолог.

Як повідомлялося, 19 лютого РНБО застосувала санкції проти 19 юридичних осіб та восьми фізичних осіб. У тому списку є народний депутат Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко. Секретар РНБО Олексій Данілов зазначив, що санкції щодо подружжя запроваджені за статтею «фінансування тероризму».

Читайте також: Україна підтримує рішення США щодо санкцій проти Коломойського – Президент

5 березня держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про санкції Сполучених Штатів щодо Ігоря Коломойського. Бізнесмену, його дружині та дітям заборонено в'їзд у США.

12 березня Президент Володимир Зеленський заявив у відеозверненні, що Україна підтримує рішення США щодо санкцій проти колишніх власників ПриватБанку.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів ПриватБанку (найбільші – бізнесмени Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов), вирішив націоналізувати найбільший на українському ринку банк. Щоб врятувати його, держава здійснила докапіталізацію на понад 155 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-