Світ має належно відреагувати на розправу Кремля над Навальним – МЗС

Світ має належно відреагувати на розправу Кремля над Навальним – МЗС

Заява
Укрінформ
Результати токсикологічного аналізу проб, узятих в Олексія Навального, свідчать про черговий злочинний акт російської влади.

Про це йдеться в заяві МЗС України, оприлюдненій на сайті міністерства, передає Укрінформ.

"Уряд ФРН оприлюднив отримані ним безсумнівні докази наявності слідів хімічної речовини з групи "новічок" у пробах, взятих в російського опозиційного політика Алєксєя Навального. Гостро засуджуємо черговий злочинний акт російської влади, яка продовжує наступ на демократію та права людини в РФ та закордоном", - зазначають в МЗС.

Читайте також: Отруєння Навального "Новічком" ускладнить діалог Росії зі світом – Держдеп США

У міністерстві висловили переконання, "що міжнародна спільнота має належним чином відреагувати на цю нелюдську розправу Кремля над опозиційним політиком".

"Тільки одностайна рішуча позиція й твердий осуд цивілізованого світу, включаючи санкції, можуть змусити владу Росії припинити чинити злочини, брутально порушуючи права людини та руйнуючи правові засади світоустрою як щодо провідних опозиційних політиків, так і цілих держав", - наголошують в українському зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Навального отруїли "Новічком" - уряд ФРН

Як повідомляв Укрінформ, російському опозиціонеру Олексію Навальному 20 серпня стало зле в літаку, яким він летів з Томська в Москву. Авіалайнер екстрено приземлився в Омську, Навального госпіталізували. 22 серпня спецлітаком він був доставлений в Берлін. Навальний в комі, його стан оцінюється як стабільно важкий.

2 серпня уряд Німеччини заявив, що тести, проведені на зразках, взятих у російського опозиційного політика Олексія Навального, показали наявність нервово-паралітичної речовини "Новічок".

Читайте також: Отруєння Навального матиме наслідки й для Nord Stream 2 - Кулеба

Офіційні представники ЄС, США, Німеччини, Литви, Британії вже заявили про необхідність притягнути до відповідальності винних в отруєнні опозиційного політика.

Водночас в Кремлі заявили, що на момент транспортування Навального до Берліна в його організмі, нібито, були відсутні сліди отруйних речовин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-