Рада у листопаді проведе слухання щодо виконання Україною рішень ЄСПЛ

Рада у листопаді проведе слухання щодо виконання Україною рішень ЄСПЛ

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила постанову про проведення 11 листопада парламентських слухань на тему: "Проблеми виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини". 

Як передає кореспондент Укрінформу, рішення підтримали 330 народних депутатів.

"Метою парламентських слухань є проведення за участю народних депутатів України, представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, профільних міжнародних організацій, науковців та експертів широкого обговорення системної проблеми щодо невиконання судових рішень в Україні та напрацювання пропозицій до законодавства у відповідній сфері з метою розроблення дієвого механізму усунення системних та грубих порушень прав людини", - йдеться у пояснювальній записці.

Зауважується, що проблема невиконання та надмірно тривалого виконання остаточних рішень в Україні була визнана неодноразово Європейським судом з прав людини системною і такою, що потребує негайного вирішення.

Читайте також: ЄСПЛ вирішив не вживати негайних заходів на захист ПЦУ в окупованому Криму

Як повідомляв Укрінформ, Україна залишається у трійці країн з найбільшою кількістю справ, які знаходяться на розгляді в ЄСПЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-