Місцеві вибори триватимуть у складних умовах — ЦВК

Місцеві вибори триватимуть у складних умовах — ЦВК

Укрінформ
Чергові місцеві вибори в Україні цього року проходитимуть у складних умовах у зв’язку зі зміною виборчого законодавства та пандемією COVID-19.

Про це заявив член Центральної виборчої комісії Андрій Гевко під час виступу на круглому столі “Місцеві вибори – 2020: нова система, нова територіальна основа”, повідомляє пресслужба ЦВК.

“Ми добре розуміємо, що за таких умов непросто відбуватиметься і організація голосування, і підрахунок голосів виборців дільничними виборчими комісіями, і встановлення підсумків голосування територіальними виборчими комісіями. Тож за такої ситуації ключовою і базовою річчю має стати довіра між усіма суб’єктами виборчого процесу. Саме на встановлення такої довіри налаштовуватиме всіх субʼєктів Центральна виборча комісія”, – наголосив Гевко.

Читайте також: Айвазовська: Вперше в історії України гендерна квота на виборах - реально захищена

Він нагадав, що нинішні місцеві вибори вперше відбуватимуться за новим виборчим законодавством.

Окрім того, член ЦВК зауважив, що додає певних складнощів і пандемія COVID-19, через яку в Україні продовжені ще на місяць карантинні обмеження.

Водночас Гевко висловив переконання, що навіть за складної епідеміологічної ситуації ЦВК спільно з Кабінетом міністрів, Міністерством охорони здоровʼя докладе всіх зусиль та вживатиме необхідних заходів, щоб місцеві вибори відбулися безпечно і відповідно до вимог законодавства України.

Читайте також: В Україні набула чинності постанова про місцеві вибори у 2020 році

Як повідомляв Укрінформ, 15 липня Верховна Рада ухвалила постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-