Чехія засуджує нову ескалацію на Донбасі - це чітке порушення

Чехія засуджує нову ескалацію на Донбасі - це чітке порушення "Мінська"

Укрінформ
Чехія рішуче засуджує нову ескалацію на Донбасі через дії проросійських сепаратистів і нагадує про незаконну анексію Криму.

Про це йдеться у заяві МЗС Чеської Республіки.

"Міністерство закордонних справ Чехія засуджує нову ескалацію військового конфлікту з боку проросійських сепаратистів біля населеного пункту Золоте на сході України, що відбулося 18 лютого 2020 року. Це чітке порушення Мінських угод та очевидне бажання дестабілізувати мирний процес", - йдеться у заяві.

Підкреслюється, що Чеська Республіка підтримує зусилля Президента Володимира Зеленського у просуванні мирного процесу і закликає Росію застосувати свій вплив на сепаратистів, що сприятиме мирному вирішенню конфлікту.

Заява також присвячена 6 ріниці початку незаконної окупації Криму з боку Росії.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Окупанти заздалегідь готували атаку 18 лютого

"Чеська Республіка разом з Європейським Союзом та більшістю держав не визнає, відкрито засуджує анексію Криму та й надалі повністю підтримує територіальну цілісність і суверенітет України в її міжнародно визнаних кордонах", - наголошується у заяві.

Цю позицію Чеська Республіка відстоює на різних міжнародних форумах, включно зі сьогоднішнім пленарним засіданням Генеральною асамблеї ООН щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях України, підкреслюють чеські дипломати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-